Напад со 3 возила-бомби во Багдад: Загинаа 3 лица, а 14 лица се ранети

На полициската станица ел-Интисар во областа Ебу Гурејб во западниот дел на Багдад беше реализиран напад со 3 возила натоварени со експлозив во кој 3 лица загинаа, а 14 лица беа повредени

489541
Напад со 3 возила-бомби во Багдад: Загинаа 3 лица, а 14 лица се ранети

Во напад со 3 возила-бомби во главниот град на Ирак, Багдад загинаа 3 лица, а 14 лица беа повредени.

На полициската станица ел-Интисар во областа Ебу Гурејб во западниот дел на Багдад беше реализиран напад со 3 возила натоварени со експлозив.

Притоа во нападот загинаа 3 лица, а 14 полицајци беа повредени.

Багдад каде што доаѓа до низа безбедносни пропусти често станува сцена на напади.Слични вести