Во воздушен напад на воен авион на сирискиот режим во Идлиб загинаа 10 цивили

Во реализираниот воздушен напад од страна на воен авион на Асадовиот режим на еден пазар во населеното Биниш кај градот Идлиб загинаа 10 цивили меѓу кои се наоѓаат и жени и деца

487905
Во воздушен напад на воен авион на сирискиот режим во Идлиб загинаа 10 цивили

Во воздушен напад на воен авион на режимот на Асад на еден пазар во населеното место Биниш кај градот Идлиб загинаа 10 цивили меѓу кои се наоѓаат и жени и деца.

Во воздушниот напад беа повредени и 25 цивили.

Надлежни за цивилна одбрана во насленото место Биниш истакна дека повредените во нападот со помош на екипите за цивилна одбрана и медицинските екипи биле извлечени од областа и биле префрлени на лекување во околните полски болници.

Во реализираниот минатомесечен воздушен напад на еден пазар и во населеното место Марет ел-Нуман кај градот Идлиб загинаа 28 цивили.Слични вести