Ослободени тројцата шпански новинари киднапирани во Алепо во Сирија

Тројцата шпански новинари Антонио Памплиега, Хосе Мануел Лопез и Анхел Састре кои беа киднапирани пред една година во градот Алепо беа ослободени по преземените иницијативи од страна на Турција и Катар

487015
Ослободени тројцата шпански новинари киднапирани во Алепо во Сирија

По иницијативите преземени од страна на Турција и Катар беа ослободени тројцата шпански новинари кои една година како беа киднапирани и беа држени во притвор во Сирија.

Тројцата шпански новинари Антонио Памплиега, Хосе Мануел Лопез и Анхел Састре кои беа киднапирани пред една година во градот Алепо со авион во сопственост на шпанската армија беа однесени во една воена база во близина на Мадрид.

Шпанските новинари за кои се вели дека работеле за различни шпански медиуми од Турција преминале во Сирија каде што по два дена на 12 јули биле киднапирани и една година беа држени во притвор во Алепо.

Шпанските медиуми нагласија дека значајна помош во ослободувањето на тројцата новинари пристигнала од Турција и Катар.Слични вести