Сеуште не може да се земе под контрола шумскиот пожар во Форт МекКурај

Пожарот кој пред 2 дена почна да се шири и опожари површина од 3 илјади хектари, брзо се прошири на површина од 10 илјади хектари

485003
Сеуште не може да се земе под контрола шумскиот пожар во Форт МекКурај

Сеуште не може да се земе под контрола шумскиот пожар во Форт МекКурај во Алберта каде што се наоѓаат богатите наоѓалишта на нафта во Канада.

Пожарот кој пред 2 дена почна да се шири и опожари површина од 3 илјади хектари, брзо се прошири на површина од 10 илјади хектари.

Пожарот кој не може да се контролира опожари илјадници домови и деловни простори.

Од областа во која беше прогласена алармантна состојба беа евакуирани над 80 илјади лица.

Властите соопштија дека високите температури, сувото време пропратено со ветер ги отежнуваат активностите за гасење на пожарот.Слични вести