Во воздушните напади на Асадовиот режим во Алепо и околината во април загинаа 347 цивили

Според Центарот за документација во Алепо во воздушните напади на силите на сирискиот режим во Алепо во април загинаа 347 цивили од кои 38 жени, 76 деца, 7 здравствени работници, а 5 мина припадници за цивилна одбрана

482760
Во воздушните напади на Асадовиот режим во Алепо и околината во април загинаа 347 цивили

Во воздушните напади на силите на Асадовиот режим во градот Алепо и околината во текот на април загинаа 347 цивили.

Според Центарот за документација во Алепо во воздушните напади на силите на сирискиот режим во Алепо во текот на месец април загинале 347 цивили од кои 38 жени, 76 деца, 7 здравствени работници, а 5 мина припадници за цивилна одбрана.

Силите на режимот на Асад две недели како ги бомбардираат градот Алепо и околните цивилни населени места под контрола на опозиционерите.

Според добиени информации од екипите за цивилна одбрана во реализираните воздушни напади на населените места, здравствените центри и пазарите во Алепо и околината само во последните 12 дена  загинаа 200 цивили.Слични вести