Се урна џамија во Могадишу: Загинаа 15 лица, а 30 лица се повредени

Во сомалискиот главен град Могадишу се урна џамија при што животот го загубија 15 лица, а 30 лица беа повредени

Се урна џамија во Могадишу: Загинаа 15 лица, а 30 лица се повредени

При уривање на џамија во главниот град на Сомалија, Могадишу, животот го загубија 15 лица, а 30 лица се повредени.

Во моментот на настанот во џамијата се наоѓале повеќе од 100 верници.Слични вести