Во бомбашки напад во Багдат чија мета беа шиитите загинаа 21 лица

Според исламскиот календар Хиџри, шиитите секој 7 ден во месецот Реџеп се сеќаваат на Муса ал Ќазим, еден од 12 имами

Во бомбашки напад во Багдат чија мета беа шиитите загинаа 21 лица

Во бомбашки напад во Багдат чија мета беа шиитите загинаа 21, а најмалку 40 лица беа повредени.

Нападот со возило натоварено со возило во подрачјето Нахраван беше извршен за време на преминот на шиитите покрај турбето на Имам Ќазим.

Сеуште одговорноста за нападот не ја презеде ниту една организација.

Според исламскиот календар Хиџри, шиитите секој 7 ден во месецот Реџеп се сеќаваат на Муса ал Ќазим, еден од 12 имами.

Гробот на имамот се наоѓа во посебниот дел на џамијата Ќазимије во Багдад.Слични вести