Во експлозијата Ереван загинаа две лица

Директорот на полицијата на Ереван Владимир Гаспарјан изјави дека го истражуваат случајот

478659
Во експлозијата Ереван загинаа две лица

Во експлозијата во еден автобус ерменскиот главен град Ереван загинаа две лица.

Министерството за итни состојби на Ерменија соопшти дека во моментот на експлозијата во автобусот се наоѓале 9 лица од кои 7 биле повредени.

Здравствената состојба на 2 од повредените е потешка.

Во експлозијата се скршија стаклата на околните згради.

Директорот на полицијата на Ереван Владимир Гаспарјан изјави дека го истражуваат случајот.

Портпаролот на претседателот Серж Саркисјан рече дека издал инструкција за зголемување на безбедносните мерки.Слични вести