Вооружен судир во градот Авдивка во источниот дел на Украина

Во вооружен судир помеѓу украинските војници и проруските сепаратисти во градот Авдивка во источниот дел на Украина загина еден украински војник

476970
Вооружен судир во градот Авдивка во источниот дел на Украина

Во градот Авдивка во источниот дел на Украина дојде до вооружен судир.

Во градот Авдивка кој што е едниот од центрите на судирот помеѓу украинските војници и проруските сепаратисти во текот на вчерашниот ден се слушаа пукотници.

Во вооружените судири загина еден украински војник.

Во кризата која што продолжува веќе 2 години макар и делумно беше прогласен прекин на огнот.

Од друга страна жителите на Авдивка каде што засега не се применува прекинот на огнот меѓу страните се соочуваат со вкрстен оган.Слични вести