Безбедносен пропуст во Европскиот парламент (АП)

Двајца возачи вработени во прифватна фирма која му давала услуги на Европскиот парламент (ЕП) биле фатени со пропагандни материјали на терористичката организација ДЕАШ

472352
Безбедносен пропуст во Европскиот парламент (АП)

Безбедносен пропуст во Европскиот парламент (АП)...

Двајца возачи вработени во прифватна фирма која му давала услуги на Европскиот парламент (ЕП) биле фатени со пропагандни материјали на терористичката организација ДЕАШ.

Според веста на еден германски весник двајцата возачи биле приведени.

Француската фирма за која работеле приведените возачи пак истакна дека објавените вести се невистинити.

Од друга страна весникот во кој беше објавена веста тврди дека со образложение оти безбедносниот пропуст би можел да не биде ограничен со овие двајца возачи Европскиот парламент (ЕП) мисли да вработи свои сопствени возачи.

Инаку и претходно беше соопштено дека едниот од бомбашите-самоубијци во терористичките напади во белгискиот главен град Брисел во текот на два месеци работел како чистач во Европскиот парламент (ЕП).Слични вести