Терористичка тревога во Холандија поради сомнителен пакет

Поради сомнителен пакет беше испразнет еден дел од аеродромот Скипхол во холандскиот главен град Амстердам

470128
Терористичка тревога во Холандија поради сомнителен пакет

Терористичка тревога во Холандија...

Поради сомнителен пакет беше испразнет еден дел од аеродромот Скипхол во холандскиот главен град Амстердам.

Во врска со случајот беше приведено едно лице.

Жандармеријата која ја воспоставува безбедноста на аеродромот целосно го испразни делот од аеродромот каде што беше пронајден сомнителниот пакт.

Внатре во аеродромот и околу аеродромот беа преземени строги безбедносни мерки.

Во летовите не дојде до поголеми доцнења и проблеми.

По минатомесечните терористички напади на аеродромот во белгискиот главен град Брисел беа заострени безбедносните мерки на аеродромите во цела Европа.Слични вести