Во судирите во Јемен и Ирак загинаа 44 лица

Судирите меѓу шиитските Хуси и приврзаниците на претседателот Мансур Хади продолжуваат со несмалено темпо

467772
Во судирите во Јемен и Ирак загинаа 44 лица

Пред стапувањето на сила на договорот за примирје на 10 април во Јемен, судирите меѓу шиитските Хуси и приврзаниците на претседателот Мансур Хади продолжуваат со несмалено темпо.

Во судирите во градот Таиз и воздушните операции загинаа 26, а 68 лица беа повредени.

Од друга страна пак, во нападите на ирачката армија на градот Фалуџа кој се наоѓа под контрола на терористичката организација ДАЕШ и насилствата во Багдад загинаа 18 лица.Слични вести