Медитеранот беше сцена на нова операција за спасување на бегалците

Екипите на италијанската крабрежна стража спасија 3124 бегалци

466863
Медитеранот беше сцена на нова операција за спасување на бегалците

Бегалците азиланти кои од Египет на пат тргнаа со надеж за подобар живот, се спасија од ивицата на смртта.

Стотици бегалци кои беа качени на едно рибарско кајче, беа спасени од екипите на италијанската крајбрежна стража.

Меѓу спасените во операцијата има над 100 деца.

Бегалците азиланти беа префрлени на италијанскиот остров Сицилија.Слични вести