Во операцијата за ослободување на Мусул досега се убиени 70 терористи на ДЕАШ

Во операцијата на ирачката армија за ослободување на Мусул од рацете на терористичката организација ДЕАШ досега се убиени 70 терористи

466018
Во операцијата за ослободување на Мусул досега се убиени 70 терористи на ДЕАШ

Ирачката армија од 24 март кога започна операцијата за ослободување на градот Мусул од терористичката организација ДЕАШ досега уби 70 терористи.

Во операцијата беа уништени и 13 возила натоварени со бомби меѓу кои има имаше и хемиски гас.

Во објавеното соопштение од страна на Командата за заеднички операции Нинова се вели следното: „Продолжуваат нападите на ирачката армија и меѓународните коалициони сили врз целите на терористичката организација ДЕАШ. Во нападите и вооружените судири 70 терористи. Освен тоа беа уништени и 13 возила натоварени со бомби меѓу кои имаше и хемиски гас хлор.“

Ирачката армија на 24 март соопшти дека започна операција во населеното место Махмур по што ќе следи ослободувањето и на градот Мусул кој се наоѓа во рацете на терористичката организација ДЕАШ.Слични вести