Во Анбар прогласена состојба на елементарна непогода

Пратеникот на Коалицијата Ирачки сили Абдурахман ел-Лувејзи истакна дека на одржаното гласање во собранието во градот Анбар е прогласена состојба на елементарна непогода

463710
Во Анбар прогласена состојба на елементарна непогода

Во градот Анбар во Ирак каде што во судирите се сршени 80-отсто е прогласена состојба на елементарна непогода.

Пратеникот на Коалицијата Ирачки сили Абдурахман ел-Лувејзи истакна дека на одржаното гласање во собранието во градот Анбар е прогласена состојба на елементарна непогода.

Лувејзи рече дека донесената одлука има своја морална страна и дека истата ќе ја примори ирачката влада да доставува основни потреби за живот во Анбар.

Градот Анбар беше тешко оштетен во жестоките судири кои што беа водени помеѓу терористичката организиција ДЕАШ и ирачките бебезбедносни сили.Слични вести