САД со беспилотните летала ги погодија целите на терористичката Аш Шебаб

Хасан Али Доре се обвинуваше за помош на минатогодишниот терористичкиот напад на еден хотел во главниот град Могадишу во кој загинаа 20 лица

463223
САД со беспилотните летала ги погодија целите на терористичката Аш Шебаб

САД со посредство на беспилотните летала во Сомалија ги погодија целите на терористичката организација Аш Шебаб.

Меѓу целите на нападот кој беше извршен во близината на јужносомалискиот град Џилиб се наоѓаше високиот раководител на организацијата Аш Шебаб, Хасан Али Доре.

Во нападот заедно со Хасан Али Доре беа убиени уште две лица.

Инаку Хасан Али Доре се обвинуваше за помош на минатогодишниот терористичкиот напад на еден хотел во главниот град Могадишу во кој загинаа 20 лица.

Организацијата Аш Шебаб е поврзана со терористичката организација Ал Каеда и води борба против Владата во Сомалија која се подржува од страна на Запад.

Аш Шебаб во 2004 година се формираше како вооружена група во Сомалија и ја држи контролата на јужните и централните предели на земјата.Слични вести