Во авионска несреќа во Канада загинаа 7 лица

Во несреќата загинаа поранешниот министер за транспорт и врски и поранешен федерален пратеник Жан Лапиер како и неколку членови на неговото семејство

461060
Во авионска несреќа во Канада загинаа 7 лица

Во несреќата која се случи при слетувањето на еден мал авион во Канада загинаа 7 лица.

Меѓу загинатите во авионската несреќа која се случи во подрачјето Хавр Маисонс кое гравитира кон канадската провинција Квебек, се наоѓаа влијателни личности на политичкиот живот на Квебек и Канада, поранешниот министер за транспорт и врски и поранешен федерален пратеник Жан Лапиер како и неколку членови на неговото семејство.

Според претпоставките, причината за несреќата беа лошите временски услови.Слични вести