Смртта во Сирија овојпат пристигна од алкохолните пијалаци

25 лица во Хасеке кое се наоѓа под контрола на ПЈД, умреа од фалсификувани алкохолни пијалаци

460963
Смртта во Сирија овојпат пристигна од алкохолните пијалаци

Смртта во Сирија која земја се наоѓа во канџите на граѓанската војна, овојпат пристигна од алкохолните пијалаци.

25 лица во Хасеке кое се наоѓа под контрола на ПЈД, продолжението на режимот и терористичката организација ПКК во Сирија, умреа од фалсификувани алкохолни пијалаци.

Активистите во областа истакнаа дека десетици лица биле префрлени во болница на хоспитализација и дека во пијалакот кој беше причина за труење, беа откриени боја и метил алкохол кои се користат во парфемите.

Активистите истакнуваат дека во последно време во подрачјата кои се наоѓаат под контрола на ПЈД, се отворени голем број ресторани и ноќни клубови без дозволи.Слични вести