Што мислат Европејците за ЕУ

36-отсто од Британците, 42-отсто од Германците, 54-отсто од Шанците се задоволни од тоа што се државани на ЕУ

461330
Што мислат Европејците за ЕУ

Само една четвртина (25-отсто) од Французите, Белгијците, Холанѓаните и Италијанците сметаат дека имаат предност како државјани на ЕУ.

Според едно спроведено истражување во западноевропските земји кое беше објавено вчера (вторник) 36-отсто од Британците се задоволни од тоа што се државјани на ЕУ.

Овој процент кај Германците изнесува 42-отсто, а кај Шпанците 54-отсто.

Според истото истражување 58-отсто од Французите и 55-отсто од граѓаните на земјите од Бенелукс (Белгија, Холандија и Луксембург) целосно се противат на приемот на мигранти и бегалци.Слични вести