Во Пакистан остварена заедничка воена вежба „Ататурк-2016“

Вежбата има за цел да ја развие соработката меѓу копнените и специјалните сили на Турција и Пакистан

460117
Во Пакистан остварена заедничка воена вежба „Ататурк-2016“

Заедничката воена вежба што беше остварена од 14 до 29 март во Националниот центар за борба против тероризмот во северозападната област Паби во Пакистан.

Вежбата има за цел да ја развие соработката меѓу копнените и специјалните сили на Турција и Пакистан.

Вежбата која се одржа на висока надморска висина и под интензивен снег, продолжи во градска средина и беше проследена и од страна на началникот на генералштабот на Пакистан Рахил Шериф.Слични вести