Северна Кореја изврши тест на нова ракета со краток дострел

Ракетата од североисточните предели на Северна Кореја леташе со брзина од 200 км на саат кон внатрешните предели на Јужна Кореја

460795
Северна Кореја изврши тест на нова ракета со краток дострел

Јужнокорејските власти соопштија дека од близината на пристанишниот град Вонсан на источната страна на Северна Корреја беше исфрлена ракета со краток дострел.

Ракетата од североисточните предели на Северна Кореја леташе со брзина од 200 км на саат кон внатрешните предели на Јужна Кореја и дека не е познато дали ракетата падна на копно или во море. Во врска со ракетата не беа објавени податоци дали беше балистички проектил или топовска граната.Слични вести