Операции во Брисел

Во операцијата на полицијата на населбата Шаербек се слушнале две експлозии

458434
Операции во Брисел

Во рамките на борбата против тероризмот, по терористичките напади во Брисел се изведуваат низа операции

Во операциите во последните 2 дена беа приведени 8 лица. Полицијата изврши претреси на некои куќи и приведе едно повредено лице.

Во меѓувреме, информациите дека прва цел на терористите е нуклеарната централа предизвика алармантна состојба кај безбедносните сили.

Во Белгија беа откажани влезните картички на 11 лица кои работат во една нуклеарна централа.

Во операцијата на полицијата се случија две експлозии.

Јавниот сервис на француски јазик RTBF во Белгија соопшти дека во рамките на операцијата на полицијата на населбата Шаербек се слушнале две експлозии и дека било притворено 1 лице.

Една експлозија се случила уште на почетокот на операцијата, додека очевидците истакнуваат дека се слушнале повеќе истрели од оружје.Слични вести