Турските здруженија во САД се обединија против ерменските тврдења

Комитетот планира да одигра значајна улога во борбата против наводните ерменски тврдења во врска со случувањата во 1915 година

456361
Турските здруженија во САД се обединија против ерменските тврдења

Турско-американскиот национален управувачки комитет официјално формиран од страна на 155 турски здруженија во САД.

Комитетот планира да одигра значајна улога во борбата против наводните ерменски тврдења во врска со случувањата во 1915 година.

Целта на комитетот е информирање на американското општество во врска со наводните ерменски тврдења околу случувањата во 1915 година и изнесување на историските факти.Слични вести