Индепендент: Зошто чувствителноста кон Брисел не беше покажана кон Анкара

„Индепендент“ ја критикуваше британската влада поради тоа што чувствителноста што ја покажува кон Брисел не ја покажа кон Анкара

456553
Индепендент: Зошто чувствителноста кон Брисел не беше покажана кон Анкара

Британскиот весник „Индепендент“ ја критикуваше британската влада која по терористичките напади во Брисел постави белгиско знаме, а поради тоа што истата чувствителност не ја покажа и кон Анкара.

Како што потсетува весникот по терористичките напади во Брисел градоначалникот на Париз изјави дека Ајфеловата Кула ќе биде осветлена во боите на белгиското знаме, а на владината зграда на Обединетото Кралство е поставено белгиско знаме спуштено на половина јарбол.

Притоа „Индепендент“ го поставува прашањето „Зошто истата симпатија не беше покажана и за Анкара?“

Индепендент напиша: „Зошто Доунинг Стрит не постави турско знаме по терористичкиот напад во Анкара минатата недела во кој животот го загубија 3 лица, а 36 лица беа повредени?“

Потсетувајќи на терористичките напади и жртвите во Анкара, британски „Индепендент“ нагласи дека додека Европа останува безгласна во Турција гинат поголем број лица.Слични вести