Во напад во северниот дел на Синајскиот полуостров загинаа 13 египетски полицајци

Одговорноста за нападот на полициски контролен пункт во градот Северна Сина на Синајскиот полуостров во Египет во кој загинаа 13 египетски полицајци ја презеде терористичката организација ДЕАШ

454315
Во напад во северниот дел на Синајскиот полуостров загинаа 13 египетски полицајци

Во реализиаран топовски напад и напад со автоматско оружје на полициски контролен пункт во градот Северна Сина на Синајскиот полуостров во Египет загинаа 13 египетски полицајци.

Одговорноста за нападот ја презеде терористичката организација ДЕАШ.

Вооружени групи на терористичката организација ДЕАШ од 2014 година наваму реализираан терористички акции во северните делови на Синајскиот полуостров.
Слични вести