ОБСЕ предупреди за можност од зголемување на тензијата на истокот на Украина

Набљудувачите на ОБСЕ истакнаа дека позициите на украинската армија и приврзаниците на Русија се доближени до ризично растојание

451069
ОБСЕ предупреди за можност од зголемување на тензијата на истокот на Украина

Организацијата за европска безбедност и соработка (ОБСЕ) предупреди за можност од зголемување на тензијата во источниот дел на Украина.

Набљудувачите на ОБСЕ истакнаа дека позициите на украинската армија и приврзаниците на Русија се доближени до ризично растојание.

Истите набљудувачи кои го набљудуваат и прекинот на огнот во регионот велат дека спротивставените страни на места се долижиле дури до само неколку стотина метри.

Согласно договорот за прекин на огнот страните треба да бидат на растојание една од друга од 2 до 5 километри.Слични вести