Во Нангархар во Авганистан убиени 24 терористи на ДЕАШ

Во операциите на авганистанските безбедносни сили врз позициите на терористичката организација ДЕАШ во градот Нангархар во Авганистан беа убиени 24 терористи

449940
Во Нангархар во Авганистан убиени 24 терористи на ДЕАШ

Во реализирани операции од страна на авганистанските безбедносни сили врз позициите на терористичката организација ДЕАШ во градот Нангархар во источниот дел на Авганистан беа убиени 24 терористи.

Во објавеното соопштение од авганистанското министерство за одбрана се истакнува дека интензивно продолжуваат операциите против терористичката ДЕАШ во населеното место Ачин во Нангархар.

Во соопштението се вели дека во вооружените судири во текот на операциите биле убиени 24 терористи на ДЕАШ.

Во истото соопштение се истакнува дека и во реализираните операции против Талибан кои што продолжуваат во различни провинции во земјата се убиени над 60 милитанти на Талибан и дека биле запленети и големи количини на оружје и муниција.

Во реализираната операција против позициите на терористичката организација ДЕАШ во истиот град Нангархар пред приближно еден месец беа убиени 42-јца терористи.Слични вести