Грозен напад на џамија во Германија

На влезот на Јени Џамија Ротхаус на Турско-исламскиот сојуз за верски работи во градот Гелзенкиршен во Германија беа оставени свински нозе и уши

449959
Грозен напад на џамија во Германија

Грозен напад на џамија во Германија...

На влезот на Јени Џамија Ротхаус на Турско-исламскиот сојуз за верски работи во градот Гелсенкиршен во Германија беа оставени свински нозе и уши.

Верниците кои во раните утрински часови дошле во џамијата за да клањаат утрински намаз (сабах намаз) на влезот на џамијата виделе свински нозе и уши.

Верниците веднаш ја информирале полицијата од чија страна била започната истрага во врска со случајот.

Претседателот на Јени Џамија Ротхаус Исмет Бозок истакна дека поради нападот верниците се чувствуваат вознемирени.

Велејќи дека на безбедносните камери на џамијата се гледа дека напаѓачите биле двајца и дека овие снимки и биле дадени на полицијата.

Инако во една друга џамија во главниот град на Германија, Берлин во декември минатата година исто така беше испратена свинска глава, а на крајот на минатиот месец во градилиштето на една џамија во Лајпциг беше оставена мртва свиња.Слични вести