Несреќа во еден рудник за јаглен во Република Коми

Според претпоставките, во несреќата во рудникот се заробени најмалку 90 рудари

439338
Несреќа во еден рудник за јаглен во Република Коми

Несреќа во еден рудник за јаглен во Република Коми

Во еден рудник за јаглен во Автономната Република Коми на северот на Русија се случи несреќа.

Според претпоставките, во несреќата во рудникот се заробени најмалку 90 рудари.

Започнаа активностите за пребарување и спасување на заробените рудари во рудникот за јаглен Севернаја.

Пред три години беше доживеана рударска несреќа во која загинаа 18 рудари.Слични вести