Воени маневри на НАТО во Средоземното Море

НАТО започна воени маневри во водите на централното Средоземно Море кои ќе траат до 4 март

437421
Воени маневри на НАТО во Средоземното Море

Во водите на централното Средоземно Море започнаа воените маневри на НАТО Dynamic Manta-16 чиј домаќин е Италија.

Во рамките на воените маневри ќе бидат испробани примената на методите на соработа против подморници и методите на НАТО во врска со напредната координација на обуките за подводна одбранбена војна.

Командата на Турските поморски сили на воените маневри кои ќе траат до 4 март учествува со подморницата TCG DOLUNAY, 1 поморски патролен авион и 5 мина штабен персонал.Слични вести