Три одделни вооружени напади во Мичиген во САД: 6 загинати

Во американската сојузна држава Мичиген беше реализиран вооружен напад на три одделни места во кои загинаа 6 лица, а тројца се ранети

436724
Три одделни вооружени напади во Мичиген во САД: 6 загинати

Во три одделни напади во сојузната држава Мичиген во САД животот го загубија 6 лица, а 3 лица беа ранети.

Трите напади во градот Каламазу во Мичиген беа реализирани во една зграда, една галерија за автомобили и еден автопарк.

Полицијата истакна дека жртвите на биле намерна цел на вооружените напаѓачи, туку дека вооружениот напад бил реализиран со пукање наоколу.

Полицијата приведе еден 45-годишен маж и како што се вели во возилото на осомничениот биле пронајдени неколку парчиња оружје.Слични вести