САД ја информира Москва за позициите на специјалните единици лоцирани во Сирија

од Русија бараме да биде внимателна во однос на позициите на американските специјалните единици и да не ги бомбардираат

435946
САД ја информира Москва за позициите на специјалните единици лоцирани во Сирија

САД ја информира Москва за позициите на специјалните единици лоцирани во Сирија кои војуваат против терористичката организација ДЕАШ.

Генерал-полковникот Чарсл Браун одговорен за воздушните операции на американската воздушен команден центар во интервјуто преку видео конференција од Катар за новинарите во Пентагон рече дека од Русија бараат да биде внимателна во однос на позициите на американските специјалните единици и да не ги бомбардираат.

Браун додаде дека ја информирале Русија за позициите на одредениот број припадници на американски специјалци на северот на Сирија.

Портпаролот на Пентагон Питер Кук рече дека нема да дадат подетални информации за границите на просторите кои беа определени од страна на Браун.Слични вести