Тешка сообраќајна несреќа во Гана

Во судир на патнички автобус и камион во западноафриканската држава Гана според првичните претпоставки животот го загубија 53 лица, а 23 лица се повредени

435289
Тешка сообраќајна несреќа во Гана

Во сообраќајна несреќа во северниот дел на западноафриканската држава Гана според првичните претпоставки животот го загубија 53 лица, а 23 лица се повредени.

Несреќата се случила при судир на патнички автобус и камион на патот помеѓу градовите Тамале и Аџра.

Како што се истакнува здравствената состојба на некои од 23-те повредени лица меѓу кои имало и деца била тешка.
Слични вести