Во два бомбашки напади во Багдад загинаа 10 лица

Во два бомбашки напади во ирачкиот главен град животот го загубија 10 лица, а 29 лица беа повредени

433165
Во два бомбашки напади во Багдад загинаа 10 лица

Во реализирани бомбашки напади во Ирак животот го загубија 10 лица, а 29 лциа беа повредени.

Во ирачкиот главен град Багдад дојде до два одделни бомбашки напади.

Цел на бомбашките напади беа еден пазар и еден здравствен центар.

Главниот град на Ирак, Багдад каде што се доживуваат безбедносни пропусти често станува сцена на насилства и бомбашки напади.

Ирачки функционери истакнуваат дека во позадината на нападите се наоѓаат групи поврзани со терористичката организација ДЕАШ.

Слични вести