Реакција од Илхам Алиев против ерменската окупација

Реакција од азербејџанскиот претседател Илхам Алиев против ерменската окупација на Нагорно Карабах

432425
Реакција од Илхам Алиев против ерменската окупација

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев кој учествуваше на безбедносната конференција во Минхен во Германија привлече внимание дека Ерменија и покрај резолуциите на Советот за безбедност на ОН веднаш и безусловно да се повлече од азербејџанските територии ја продолжува окупацијата.

Потсетувајќи дека по окупацијата повеќе од 1 милион Азербејџанци беа подложени на принудно иселување, Алиев истакна дека присутната нестабилност во регионот произлегува од окупаторската политика на Ерменија.

Алиев до ерменските власти го достави повикот „Ако барате безбедност во регионот ставете крај на окупацијата на Нагорно Карабах.“Слични вести