Обемна измена во француската влада: Фабиус ќе поднесе оставка

Францускиот министер за надворешни работи Лоран Фабиус соопшти дека ќе поднесе оставка

430574
Обемна измена во француската влада: Фабиус ќе поднесе оставка

Обемна измена во француската влада во чии рамки францускиот министер за надворешни работи Лоран Фабиус соопшти дека ќе поднесе оставка.

Фабиус кој за последен пат учествуваше на владината седница се очекува да биде назначен за претседател на Уставниот совет.

69-годишниот Лоран Фабиус во 1984 година кога имаше само 37 години стана најмлад премиер во историјата на Франција.

Се претпоставува дека обемната измена за која се очекува да биде реализирана во француската влада ќе биде соопштена до крајот на неделата.

Слични вести