Голема воена вежба на Русија во Каспиското Море

Во објавеното соопштение од руското министерство за надворешни работи се истакнува дека на воените вежби учествуваа повеќе од 50 воени бродови од составот на руската флота во Каспиското Море

403304
Голема воена вежба на Русија во Каспиското Море

Руските поморски сили започнаа воени вежби во Каспиското Море.

Во објавеното соопштение од руското министерство за одбрана работи се истакнува дека на воените вежби учествуваа повеќе од 50 воени бродови од составот на руската флота во Каспиското Море.

На воените вежби учествуваат ракетните бродови „Татаристан“ и „Дагестан“, како и бродовите „Град Свијажск“, „Углич“, „Волгодонск“, „Махачкале“ и „Астрахан“ опремени со ракети од помал калибар и топови.

Во рамките на воените вежби се извежбуваат тактики за подготвеност за војна, напад на непријателски бродови и тактики на одбрана. 


Тагови:

Слични вести