Нови напади врз Туркменското подрачје во Сирија

Силите на режимот на Асад поддржани и од руски воени авиони продолжуваат да го бомбардираат туркменското подрачје во Сирија

399622
Нови напади врз Туркменското подрачје во Сирија

Продолжуваат нападите на режимот на Асад со поддршка и на руските џетови врз туркменските села и подрачјето Џебел Екрад.

Локални извори соопштуваат дека руските џетови во вечерните часови ги бомбардирале селата Фиринлик, Аванли и Гимам на Туркменската планина и селата Селма, Дурин, Кефренџе, Џиб Ел АСхмар и Книде во подрачјето Џебел Екрад.

Пристигнуваат вести дека во реализираните воздушни напади на Туркменската планина имало загинати и повредени. 


Тагови:

Слични вести