Операција во Камерун: Убиени 100 терористи на Боко Харам

Камерунската армија реализира операција од широки рамки против терористичката организација Боко Харам во која се убиени 100 терористи

398156
Операција во Камерун: Убиени 100 терористи на Боко Харам

Во операцијата од широк обем на камерунската армија против терористичката организација Боко Харам се убиени 100 терористи.

Во реализираната операција на границата со Нигерија беа спасени 900 заложници кои се наоѓаа во рацете на терористичката организација.

Камерунското министерство за одбрана соопшти дека во рамките на реализираната операција и бил нанесен тежок удар на терористичката организација Боко Харам.

Минатата недела во два реализирани бомбашки напади во Камерун од страна на Боко Харам животот го загубија 5 лица.


Тагови:

Слични вести