Нов терористички напад во Мали

Во нападот загинаа 4, а 6 лица беа повредени

396220
Нов терористички напад во Мали

По шокот што беше доживеан во нападот на еден хотел во кој загинаа 19 лица, во Мали се случи еден нов терористички напад.

Група вооружени лица извршија напад на еден камион кој ги пренесуваше мигрантите во градот Кидал на северната страна на земјата.

Во нападот загинаа 4, а 6 лица беа повредени.

Од 2012 година наваму терористичките групи поврзани со Ал Каеда го зголемија своето влијание на северната страна на земјата, поради што централната власт се соочува со одредени потешкоти во обезбдувањето на безбедноста.


Тагови:

Слични вести