Во нападот на руските борбени авиони во Азез кај Алепо загинаа 6

Во првата етапа во нападите загинаа 4, а 20 лица беа повредени

395637
Во нападот на руските борбени авиони во Азез кај Алепо загинаа 6

Во нападот на руските борбени авиони на камионите кои пренесуваа хуманитарна помош во месноста Азез кај Алепо во Сирија загинаа 6, а над 20 лица беа повредени.

Според локални извори, руските борбени авиони извршија воздушни нападина камионите кои беа паркирани на 5 км од Азез и кои се употребуваа за транспорт на хуманитарна помош.

Во првата етапа во нападите загинаа 4, а 20 лица беа повредени.

Од 13-те потешко повредени кои беа донесени на лекување во Килис, 2 лица подлегнаа на повредите.

Во нападот изгореа 10 камиони.


Тагови:

Слични вести