Во два самоубиствени напади во Камерун загинаа 5 лица

Во реализирани два самоубиствени бомбашки напади во Камерун животот го загубија 5 лица, а 12 лица беа повредени

394731
Во два самоубиствени напади во Камерун загинаа 5 лица

Две жени самоубиствени напаѓачи ги експлодираа бомбите на себе во градот Дабанга во северниот дел на Камерун.

Притоа во нападот животот го загубија 5 лица, а 12 лица беа повредени.

Цел на едната жена самоубиец-терорист беше домот на едно семејство, а на втората едно ателје за заварување.

Одговорноста за самоубиствените напди засега не ја презеде никој, меѓутоа постојат сомневања деак постои можност да биле реализирани од страна на терористичката организација Боко Харам.


Тагови:

Слични вести