Во поплавите во американскиот град Сиетл загинаа 3 лица

Силната бура во Сиетл предизвика и поплави

367519
Во поплавите во американскиот град Сиетл загинаа 3 лица

Во поплавите во американскиот град Сиетл загинаа 3 лица.

Силната бура во Сиетл предизвика и поплави.

Имено реката Снокволми се излеа од коритото и патиштата останаа под вода.

Во бурата и поплавата беа оштетени голем број згради, а околу 185 илјади куќи и деловни простори останаа без електрична струја.

По несреќата, во провинцијата Вашингтон беше прогласена вонредна состојба.


Тагови:

Слични вести