Не стивнува напнатоста во Јемен

Во градот Шебве од страна на коалиционите сили предводени од Саудиска Арабија беа убиени 2 Хути милитанти

419715
Не стивнува напнатоста во Јемен

Во тенковскиот оган на Хутите во Таиз загинаа 9 лица од кои 4 жени, а 11 лица беа повредени.

Во градот Шебве од страна на коалиционите сили предводени од Саудиска Арабија беа убиени 2 Хути милитанти, а 2 беа повредени.

Продолжуваат судирите во различни квартови на градот.

Коалиционите сили предводени од Саудиска Арабија ги уништуваат складиштата за оружје и муниција на Хутите, додека Хутите и единиците приврзани кон Салих со ракети-Катјуши во име на Силите на народниот отпор ги бомбардираат куќите на заедницата Ал Ариф.


Тагови:

Слични вести