ОН ќе испратат дополнителни мировници во ЦАР

ОН пред изборите во Централноафриканската Република (ЦАР) планирани за декември ќе испратат дополнителни мировни сили во оваа земја

365209
ОН ќе испратат дополнителни мировници во ЦАР

Обединетите Нации одлучија да испратат дополнителни мировни сили во Централноафриканската Република (ЦАР).

Во Централноафриканската Република каде што се водат судири помеѓу муслиманските и христијанските групи во декември се планира да се одржат избори.

Пред изборите ОН мировните сили кои се наоѓаат во оваа земја одлучија да ги зајакнат со нови полициски и воени сили.

Во моментов во Централноафриканската Република (ЦАР) на задача се наоѓаат мировни сили на ОН составени од 11 илјади војници.


Тагови:

Слични вести