Русија ќе остварува операции за доставување на хуманитарна помош

Руското министерство за вонредни ситуации соопшти дека планираат да остварат операции за доставување хуматиарна помош во Сирија, Јемен и Ирак

364123
Русија ќе остварува операции за доставување на хуманитарна помош

Русија соопшти дека почнувајќи од идната година во заедничка соработка со ОН ќе остварува операции за доставување на хуманитарна помош.

Руското министерство за вонредни ситуации соопшти дека планираат да извршат операции за доставување хуматиарна помош во Сирија, Јемен и Ирак.

Рускиот министер за вонредни ситуации Владимир Пучков рече дека во соработка со Канцеларијата за хуманитарни работи на ОН идната година ќе подготват еден план во врска со овие активности.

Пучков додаде дека до операциите за доставување хуманитарна помош ќе можат да се обратат и за помош во случај на природни и елеентарни непогоди.


Тагови:

Слични вести