Виена по втор пат домаќин на самит за Сирија

Турција на овој самит ја претставува министерот за надворешни работи Феридун Синирлиоглу

Виена по втор пат домаќин на самит за Сирија

Виена по втор пат домаќин на самит за Сирија

Денес во Виена главниот град на Австрија по втор пат се одржува министерски самит за Сирија.

Турција на овој самит ја претставува министерот за надворешни работи Феридун Синирлиоглу. На денешниот самир учестуваат и шефовите на дипломатиите на Иран и Египет.

На првиот министерски самит за Сирија што се одржа минатиот петок во Виена учествуваа Турција, САД, Саудиска Арабија и Русија.

Денес на групата им се придружија и министрите за надворешни работи на Иран Џевад Зариф и на Египет Самих Шукри.

Се очекува самитот да продолжи и утре.


Тагови:

Слични вести