Честитка од Гугл за 29. октомври Празникот на републиката

Најголемиот светски интернет пребарувач Гугл денес објави специјално лого, дудл по повод Празникот на републиката 29 октомври

Честитка од Гугл за 29. октомври Празникот на републиката

Гугл го честита 29. октомври Празникот на републиката

Најголемиот светски интернет пребарувач Гугл денес објави специјално лого, дудл по повод Празникот на републиката 29 октомври.

На логото се прикажува зградата на Меџлисот,Националното собрание на Република Турција а во позадината огромно турско државно знаме.

Целта на овие дудли на Гугл е честитање и привлекување на вниманието на корисниците ширум светот за исклучително важни настани и личности како од историјата така и од современиот живот.

Интернет корисниците со кликнување на овие дудли можат да добијат кратки податоци за настанот или личноста на која е посветен дудлот.


Тагови:

Слични вести