Обиди на ДЕАШ да го прошири своето влијание и во Бангладеш

Одговорноста за атентатот врз еден италијански хуманитарец во главниот град на Бангладеш дака ја презеде ДЕАШ

347856
Обиди на ДЕАШ да го прошири своето влијание и во Бангладеш

Терористичките организација ДЕАШ (ИДИЛ) која се обидува своето влијание од Сирија и Ирак да го прошири и во други делови на светот се појави и во Бангладеш.

Одговорноста за атентатот врз еден италијански хуманитарец во Бангладеш ја презеде ДЕАШ.

Италијанскиот хуманитарец беше убиен од страна на тројца вооружени напаѓачи во квартот Ѓулшен во главниот град на Бангладеш Дака каде што се наоѓаат странските дипломатски мисии.

Крикет репрезентацијата на Австралија за која се очекуваше да дојде во Бангладеш во понеделник поради безбедносни причини го одложи доаѓањето во оваа земја.

Во последните месец дена се реализираат вооружени напади врз атеистички автори на блогови, по што бангладешката полиција започна операции против радикалните групи.


Тагови:

Слични вести