Нема договор во ЕУ за распределувањето на 120 илјади мигранти

На состанокот во Брисел министрите за внатрешни работи на земјите членки на ЕУ се обидоа да се договорат по прашањето на распределувањето на 120 илјади мигранти кои доаѓаат од Италија, Грција и Унгарија., но не успеаја да постигнат соодветен договор

349762
Нема договор во ЕУ за распределувањето на 120 илјади мигранти

Европа бара решение за мигрантската криза...

Министрите за внатрешни работи на ЕУ во Брисел разговараа за мигрантската криза.

На состанокот во Брисел министрите за внатрешни работи на земјите членки на ЕУ се обидоа да се договорат по прашањето на распределувањето на 120 илјади мигранти кои доаѓаат од Италија, Грција и Унгарија., но не успеаја да постигнат соодветен договор.

Конечниот договор се очекува да се разјасни на следниот состанок на министрите за внатрешни работи што ќе се одржи на 8 октомври.

Во меѓувреме ЕУ одлучи да формира флота против трговците на луѓе во Средоземното Море.

Флотата ќе води борба против трговците на луѓе.

Од друга страна за справување со приливот на голем број мигранти по Германија контрола на своите граници воведоа и Австрија, Словачка и Холандија.


Тагови:

Слични вести